prima pagina despre noi
Click aici pentru a efectua o comanda:
shopping
Toate cartile au 20% reducere
poza
Fragment din cartea: Puterea extraordinara a subconstientului tau
Autor: Joseph Murphy

Constientul si subconstientul

Pentru o intelegere cat mai corecta a fenomenelor ce se petrec in mintea noastra, vom asemana mintea cu o gradina. Dumneavoastra sunteti gradinarii care planteaza in cursul zilei diferite seminte (ganduri intretinute in subconstientul propriu). Ceea ce semanati acum in subconstient veti culege mai tarziu ca efecte, in corpul si destinul dumneavoastra.

De aceea, incepeti prin a semana ganduri de pace, de bucurie, de bunavointa si prosperitate. Meditati in liniste si plini de aspiratie asupra acestor calitati, acceptati-le in mod plenar in mentalul constient, adica in cel care rationeaza. Continuati sa cultivati cu perseverenta aceste minunante ganduri-seminte si veti culege o recolta bogata. Subconstientul dumneavoastra este asemenea unui sol ce hraneste orice fel de seminte, fie ele bune sau rele. Credeti ca agricultorii culeg struguri din maracini sau smochine din scaieti? Orice gand este o cauza si orice actiune este un efect. De aceea, este esential sa ne dirijam gandurile, astfel incat sa nu provocam decat manifestare fenomene benefice. Atat timp cat ganditi in mod corect si intelegeti acest mecanism, daca gandurile depozitate mereu in subconstient sunt constructive, armonioase si pasnice, puterea lui colosala va va raspunde si va crea numai stari armonioase, precum si o tovarasie favorabila si agreabila din toate punctele de vedere. Daca veti incepe sa controlati procesele ce au loc in gandire, veti deveni capabili sa folositi puterile subconstientului in orice problema, oricat de dificila ar fi ea. Altfel spus, veti incepe sa controlati si sa colaborati in mod constient cu puterea infinita, cu legea atotputernica ce guverneaza toate fenomenele acestei lumi.

Priviti in jurul dumneavoastra si, oriunde v-ati afla, veti remarca usor ca marea majoritate a oamenilor se risipesc in preocupari exterioare; doar cei cu adevarat intelepti se preocupa intens de descoperirea formidabilelor lumi subtile si spirituale din interiorul lor. Amintiti-va ca lumea interioara este formata din chiar gandurile, sentimentele si imaginile mentale care creeaza lumea exterioara. Ca urmare, singura si adevarata putere creatoare este lumea din noi si orice fenomen cu care ne confruntam in exterior este de fapt creat chiar de noi insine in mod constient sau inconstient, in universul interior. Prin cunoasterea interactiunii ce are loc intre constient si subconstient, va veti putea transforma intreaga viata. Pentru a schimba conditiile exterioare, trebuie sa actionati asupra cauzei care le-a produs. Majoritatea oamenilor incearca sa modifice circumstantele si situatiile cu care se confrunta doar prin actiuni directe si superficiale asupra lor. Pentru a suprima neintelegerile, dezordinea, saracia sau neputinta, trebuie insa inlaturata chiar cauza lor si aceasta cauza rezida tocmai in felul in care ganditi.

Traiti intr-un ocean profund, plin de bogatii infinite. Subconstientul dumneavoastra este extrem de sensibil, la orice gand pe care il nutriti. Asadar, gandurile dumneavoastra pun in miscare inteligenta potentiala si intelepciunea, fortele vitale si energiile latente. Punand in practica legile mentalului, asa cum sunt ele prezentate in fiecare capitol, veti reusi sa aduceti in viata dumneavoastra confortul, uitand astfel de grijile saraciei si ale bolii. De asemenea, pacea launtrica va alunga orice durere, veselia va inlocui tristetea, lumina va birui asupra tenebrelor. Veti dobandi astfel libertatea spirituala si o deplina incredere in dumneavoastra insiva, iar succesul nu va intarzia sa apara in orice veti intreprinde. Desigur ca, din punct de vedere material, psihic si mental, nu poate exista binecuvantare mai mare decat obtinerea acestor calitati.

Majoritatea marilor savanti, a artistilor, poetilor, cantaretilor, scriitorilor sau a marilor inventatori au cunoscut prin proprie experienta legatura intima dintre constient si subconstient.

Astfel, intr-o zi, Caruso - marele tenor de opera - s-a confruntat cu neplacerea tracului inaintea unui concert. Spunea ca-si simtea gatul paralizat de spasme, din cauza fricii intense cu care se confrunta. Transpiratia curgea din abundenta pe fata sa. ii era rusine ca inca mai tremura de neliniste si spaima, iar peste cateva minute urma sa intre in scena. isi spunea: Ma voi face de ras. Nu voi putea cu nici un chip sa cant. Deodata, in prezenta celor din culise, incepu sa strige: Micul Eu vrea sa-l sugrume pe Marele Eu! Prin Marele Eu el intelegea puterea nesfarsita, intelepciunea ce salasluia in subconstient. Caruso continua apoi sa strige: Du-te, pleaca! Marele Eu va reusi sa cante!

Subconstientul i-a raspuns, inundandu-i toata fiinta cu o forta nebanuita. intr-adevar, venind pe scena, Caruso a cantat nemaipomenit, cucerindu-si auditoriul.

In mod evident, marele tenor cunostea cele doua niveluri ale mentalului: constientul rational si subconstientul lipsit de ratiune, care raspunde tocmai gandurilor pe care le intretinem. Atat timp cat constientul (Micul Eu) este plin de neincredere, de griji, de anxietate, emotiile negative nascute din substient (Marele Eu) coplesesc fiinta cu sentimente de panica si disperare. Cand observati acest fenomen, puteti - precum Caruso - sa comandati autoritari emotiilor irationale, spunand: Taceti, linistiti-va, eu comand, iar voi trebuie sa va supuneti. Va controlez pe deplin si nu trebuie sa va manifestati acolo unde nu aveti ce cauta.

Va fi extrem de fascinant si interesant sa constatati ca puteti vorbi cu autoritate si putere de convingere fiintei dumneavoastra profunde si irationale, pentru a restabili si instaura linistea, armonia si calmul spiritual. Subconstientul este permanent subiectul sugestiilor constientului si, de aceea, el mai este numit si mentalul subiectiv.

 

Fragmente
Hartă site Căutări frecvente prima pagină I despre noi I articole I cărţi I cum cumpăr I distribuitori I contact Copyright © 2007 Editura Deceneu